Takläggare Umeå

Nytt tak till bra pris

Tak

Vi lägger, renoverar och utför service på alla typer av tak. Här går vi i korthet igenom de vanligaste takvarianterna.

Tegel

Ett alltid populärt tak i Sverige är klassiskt tegel. Ett estetiskt tilltalande tak som bara blir snyggare med åren. Den enda nackdelen med denna taktyp är att det kan vara ganska känsligt för skador, exempelvis av fallande grenar. Dessutom hör tegeltak till de dyrare taken, även om priserna har gått ned på senare år.

Betongpannor

Ett mindre dyrt material jämfört med tegel – men rent estetiskt har det stora likheter. Betongtegel finns att få i många färger och är enkelt och smidigt att lägga. Men det är ett tungt material som inte passar alla hus. Kontakta oss så kan vi utreda om betongtak passar just ditt hus.

Plåt

Vår specialitet är plåttak som vi tillhandahåller från Vännäs Plåt. Ett snyggt, hållbart och i stort sett underhållsfritt tak. Den glatta ytan gör att snön glider av och priset är relativt lågt. Enda nackdelen är ljudisolering, ett plåttak låter ganska mycket när det regnar.

Papp

Tidigare hade papptaket ett ganska dåligt rykte, men dagens varianter är bättre än föregångarna. Passar på tak med låg lutning. Nackdelen är den kortare livslängden än andra taktyper.

Högkvalitativa takentreprenader i Umeå.